marți, 13 iunie 2017

Probabil nu mai este nicio noutate faptul ca, cel putin teoretic, diamantele sunt considerate cele mai bune prietene ale femeii. In realitate insa, nu toata lumea dispune de un buget care sa permita achizitionarea lor dar, chiar si asa, ramane valabila placerea unanima de a purta bijuterii cat mai stralucitoare.
Inlocuitor perfect al diamantului, cristalul cubic zirconia este cunoscut ca fiind o piatra deosebit de fina si rafinata, substitutul perfect al celui dintai. Pe de alta parte, incadrarea cristalelor cubic zirconia in aceeasi categorie cu cristalele Swarovski este usor fortata, primele fiind caracterizate de o stralucire superioara si o popularitate mult mai mare, mai ales in strainatate.

Cercei Argint 925 Princess Diamonds

Din acest punct de vedere, cea mai potrivita comparatie, menita a veni in sprijinul potentialilor cumparatori, vizeaza diamantul si cristalul cubic zirconia.
Va intrebati probabil care sunt diferentele dintre cele doua. Cum de a ajuns cristalul cel mai popular inlocuitor pentru diamant. Raspunsul vine chiar de la cei care identifica natura si caracteristicile unei pietre pretioase, gemologi, care confirma faptul ca acest cristal izometric se apropie cel mai mult, din punct de vedere al structurii si calitatilor estetice, de diamant.
De altfel, majoritatea specialistilor afirma ca este imposibil sa se faca o diferenta clara intre cristalul cubic zirconia si diamant doar cu ochiul liber. La o prima vedere cele doua sunt identice, analiza amanuntita, cu instrumente speciale, reusind sa evidentieze doar o mica diferenta in gradul de stralucire.
Dovada incontestabila a asemanarii acestor pietre pretioase este oferita chiar de rolul care li s-a atribuit inca de la inceput cristalelor cubic zirconia.. Realizate prin topirea la temperaturi inalte a zirconiului sub forma de praf si a dioxidului de zirconiu, ele au fost produse pentru intaia oara in anul 1977, intr-un laborator. Mai exact, specialistii rusi le-au utilizat ca alternativa la diamantele necesare aparatelor cu laser folosite in programul spatial.
Diferente mari nu exista intre cele doua pietre nici in privinta duritatii, cristalele cubic zirconia avand un rating de 8,5 pe scara Mohs, in timp ce diamantele, cele mai dure pietre din lume, au duritate 10. Ca o curiozitate, sticla beneficiaza pe aceeasi scara a duritatii de un rating de 5.
Cat priveste densitatea cristalului, acesta este cu 75% mai greu decat diamantul, avand un indice de refractie de pana la 2,18, comparativ cu cel de 2,42 pentru diamant.
Spre deosebire de acesta din urma, care poate contine uneori si impuritat sau defecte, cristalul simulat este perfect, complet transparent.
In privinta culorilor disponibile, avantajul este tot in favoarea cristalelor cubic zirconia. In timp ce doar diamantele foarte rare beneficiaza de accente de culoare, cristalele pot fi produse intr-o multime de variatiuni cromatice, prin adaugarea unor oxizi metalici. Astfel, ele se preteaza oricarui model de bijuterie, decorand cu succes inele, cercei, bratari sau pandantive.
Mult mai accesibile ca pret si la fel de calitative precum cele cu diamante, bijuteriile cu cristale cubic zirconia raman alegerea perfecta pentru orice femeie pasionata de frumos.

Tagged: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu