vineri, 14 iulie 2017

Inlocuitor accesibil al diamantului, cristalul cubic zirconia  este cel mai modern si rafinat detaliu ce poate defini o bijuterie. Descrisa de calitati decorative extraordinare si o stralucire memorabila, aceasta piatra atrage atentia si aduce o gramada de beneficii celor care o poarta.  Dincolo de calitatile evidente, cristalul cubic zirconia necesita pentru conservarea lor, ca orice alta piatra pretioasa, o grija deosebita, atentie in manevrare si curatare adecvata. Cu toate acestea, intretinerea bijuteriilor de acest fel este chiar mai usoara decat ai crede.
Asemeni diamantelor, curatarea cristalelor vizeaza pastrarea stralucirii si finetii originale. Cu atatea substante folosite zi de zi, deodorant, lotiuni, parfum, produse de styling pentru par, etc, bijuteriile sunt expuse unor compusi chimici care le pot degrada.

Colier din argint Serena Pure Brilliance

De multe ori, toate aceste produse lasa urme greu de indepartat, afectand ireversibil chiar bijuteria preferata. Devine vitala, astfel, curatarea la nevoie a cristalelor cubic zirconia, singura modalitate prin care acestea isi pot pastra stralucirea de diamant.
Cea mai simpla si eficienta modalitate de a le curata implica folosirea unei perii moi, impreuna cu o cantitate de apa calda si putin detergent lichid delicat. Dupa efectuarea catorva miscari de periere umeda, bijuteria se clateste in apa foarte calda, se sterge cu un prosop moale si curat si se admira in liniste. S-ar putea ca o singura actiune de acest fel sa nu fie suficienta, situatie in care procedeul se poate relua pana la obtinerea rezultatului dorit. Important este insa ca, dupa indepartarea tuturor urmelor inestetice, cristalele sa fie uscate foarte bine, pastrandu-si astfel acea stralucire de poveste ce le caracterizeaza.
In procesul pastrarii nealterate a acestor mici comori, evitarea expunerii lor la substante abrazive sau decolorante este deosebit de importanta. In acest sens, este de preferat ca atunci cand efectuati munci casnice sa nu purtati bijuterii, nu numai cristalele cubic zirconia, dar si metalul din care sunt confectionate acestea putand fi afectat de anumiti compusi din produsele de curatat.
Amintind din nou despre popularitatea cristalelor cubic zirconia si faptul ca ele sunt in prezent cel mai dorit substitut pentru diamante, este important sa nu uitam a le intretine la fel cum am face cu diamantul insusi.
De aceea, in situatii exceptionale, atunci cand dintr-un motiv sau altul curatarea nu se dovedeste eficienta acasa, bijutierul este singurul in masura sa redea, prin mijloace tehnice speciale, stralucirea initiala a pietrei.
De retinut: Una dintre cele mai elementare reguli in privinta ingrijirii bijuteriilor presupune aplicarea produselor cosmetice - lotiune de corp, fixativ, parfum, fond de ten, etc - inainte de a ne pune bijuteriile. De asemenea, pastrarea bijuteriilor trebuie facuta corespunzator, saculetii de panza sau cutiile compartimentate de bijuterii fiind alegeri potrivite in acest sens.
Urmand aceste reguli in privinta intretinerii bijuteriilor cu cristale cubic zirconia, vei avea siguranta pastrarii stralucirii si finetii lor initiale, calitati ce te vor face sa radiezi cu fiecare purtare.

Tagged: , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu