luni, 7 august 2017

O bijuterie eleganta si stilata incanta cu siguranta orice femeie. Cerceii, colierele, inelele sau bratarile din metale pretioase sunt accesorii pe care orice femeie le detine si fiecare dintre noi are un accesoriu preferat care o reprezinta si la care nu ar renunta pentru nimic in lume, de aceea trebuie sa le acordam o atentie sporita.

Pentru a le prelungi stralucirea bijuteriilor placate cu aur nu trebuie sa depunem cine stie ce efort, insa sunt cateva reguli pe care trebuie sa le respectam. Iata ce trebuie sa avem in vedere daca vrem ca bijuteriile noastre placate cu aur sa reziste cat mai mult timp.

Manuire delicata

Orice bijuterie trebuie manuita cu delicatete pentru a nu o deteriora. Evitati loviturile, zgarieturile si contactul lor cu apa, produse cosmetice uleioase sau produse de curatat chimice. O atentie deosebita trebuie sa o acordati inelelor care sunt mult mai expuse decat alte bijuterii - feriti-le de sapunuri, detergenti de rufe si dezinfectanti pe baza de clor. Puneti bijuteriile dupa ce v-ati dat cu parfum, creme sau lotiuni, substantele chimice din aceste produse le-ar putea deteriora.

Nu este recomandat sa purtati bijuteriile la dus, in timp ce faceti baie si nici pe parcursul noptii, in timpul somnului, deoarece s-ar putea rupe, strivi si si-ar putea pierde stralucirea. De asemenea, e bine sa lasati acasa bijuteriile atunci cand mergeti la piscina sau la plaja.

Pastrarea bijuteriilor

Un factor important cand vorbim despre aspectul bijuteriilor este locul de depozitare. Cele mai potrivite locuri sunt cutiile de bijuterii capitonate cu material moi precum catifeaua, matasea sau bumbacul. Feriti produsele de umezeala si de lumina execesiva.

In acelasi timp, nu este recomandat sa le pastrati in cutii de carton, recipiente de hartie sau lemn. Aveti grija de asemenea sa nu le depozitati in baie pe etajere sau in dulapurile din baie, deoarece aburii le vor face sa-si piarda din stralucire.

Nu pastrati bijuteriile din materiale diferite in acelasi loc si alegeti cutii cu compartimentari speciale pentru fiecare tip de bijuterie. Nu le depozitati pe toate unele peste altele, se pot incurca intre ele si se pot deteriora.

Curatarea bijuteriilor placate cu aur

Aceste bijuterii trebuie curatate cu mare atentie fara sa frecati suprafata. Nu folositi carpe din materiale aspre sau abrazive. Ele trebuie sterse usor si cu grija dupa fiecare purtare cu o carpa moale si putin umezita pentru a indeparta praful si murdaria.

Daca in cazul bijuteriilor placate cu argint este populara curatarea cu pasta de dinti, trebuie sa stiti ca in cazul bijuteriilor placate cu aur este nerecomandat.

Exista si produse speciale in comert pentru lustruirea acestora, atat solutii cat si carpe.

Tagged: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu